ΕΠΑΦΕΣ

Σεπτέμβριος 2013 και εξής

Ενημέρωση ξένων διπλωματικών αποστολών σε θέματα οικονομικής φύσης. Ορισμένες εξ αυτών επισκέπτονται τον Οργανισμό για διεξοδικότερες συζητήσεις με ερευνητές του ΚΕΠΕ. 

30 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη των μελών της Άτυπης Λέσχης των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων των Πρεσβειών των ξένων χωρών στην Αθήνα, «Economic and Commercial Diplomats Club» (ECDC), με την συμμετοχή της εταιρείας «Invest in Greece» ΑΕ προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας. 

Διαβάστε περισσότερα...

Οι ερευνήτριες του ΚΕΠΕ Σ.Σάββα-Μπαλφούσια και Ε.Αθανασίου παρουσίασαν τις βραχυχρόνιες και τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας και ανέλυσαν τις κομβικές συνιστώσες της εγχώριας ζήτησης και των εξαγωγών. Οι εκπρόσωποι της «Invest in Greece», του εθνικού φορέα προωθήσεως των επενδύσεων στην Ελλάδα, τόνισαν το έργο της εταιρείας στην υποστήριξη των διεθνών επενδυτών και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλκυση νέων και επεκτεινόμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Στιγμιότυπα

Photo 001.jpgPhoto 003.jpgPhoto 007.jpgPhoto 008.jpgPhoto 043.jpgPhoto 053.jpgPhoto 067.jpgPhoto 088.jpgPhoto 091.jpg

8 Iουνίου 2010

Επίσκεψη στο ΚΕΠΕ του καθηγητού James Kenneth Galbraith (U. Texas - Austin, Bard College, World Economics Assoc.) και συνάντησή του με ερευνητές με αντικείμενο συζητήσεως την διεθνή οικονομική κρίση.

21 Φεβρουαρίου 2008

Στο πλαίσιο του 5ου Διαλόγου Οικονομικής Πολιτικής μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, αντιπροσωπία αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη σημαντικών οργανισμών της Κίνας, επισκέφτηκε τα γραφεία του ΚΕΠΕ για να ενημερωθεί για την πορεία της Ελληνικής και της διεθνούς Οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπίας συνόδευαν στελέχη του κινεζο-γερμανικού προγράμματος οικονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (Deutsche Gesellschaft fuer Technische Zusammenarbeit GmbH). Μετά από μία σύντομη συζήτηση με τον Επιστημονικό Διευθυντή και Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕΠΕ, καθ. Κυπριανό Προδρομίδη, τα μέλη της αντιπροσωπίας ενημερώθηκαν από τους ερευνητές Στ. Σάββα- Μπαλφούσια, Έ. Αθανασίου, Α. Τσούμα και Π. Βλάμη.

7 Μαρτίου 2005

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης Ταϋλανδικής αποστολής στην χώρα, πολυμελής αντιπροσωπία από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας του βασιλέως Prajadhipok, επισκέφτηκε το ΚΕΠΕ προκειμένου να συζητήσει με τον Επιστημονικό Διευθυντή και το προσωπικό του ΚΕΠΕ θεμάτα οικονομικής και κοινωνικής υφής που ενδιέφεραν τα μέλη της. Ακολούθησε η προσφορά ένος μικρού κεράσματος καθώς και κάποιων αναμνηστικών στους επισκέπτες.