ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Συμμετοχή του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) στο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης ΕΕΒΕΠ, που πραγματοποιήθηκε στις 22-24 Νοεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, με τίτλο: «Διασυνδεδεμένες Βιβλιοθήκες – Linked Libraries»

Το 2017 το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) οργανώνει:

1. Εκπαιδευτικές επισκέψεις στις βιβλιοθήκες-Μέλη του Δικτύου, για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τις βιβλιοθήκες, τις συλλογές, τις πηγές και τις υπηρεσίες τους,

2. Δεύτερο κύκλο Διαλέξεων Οικονομικού Περιεχομένου, ανταποκρινόμενο σε αιτήματα του κοινού που συμμετείχε στον πρώτο κύκλο διαλέξεων του 2016.

Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη απέκτησε τις βάσεις δεδομένων Econlit / full text και ABI/Inform Complete.

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) διοργάνωσε την 3η Επιστημονική Ημερίδα του με τίτλο:

«Δεξιότητες εργαζομένων σε βιβλιοθήκες: έμφαση στον οικονομικό τομέα» που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2023, 09.00-14.00 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων Κεντρικού Κτιρίου.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανίχνευση ενός νέου εργασιακού μοντέλου στις βιβλιοθήκες όπως αυτό διαμορφώνεται από τη ραγδαία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών αφενός και αφετέρου τις νέες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας που αναδύθηκαν μέσα στην πανδημία του κορονοϊού.
Στόχος της ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν οι απαιτήσεις σε νέες δεξιότητες των εργαζομένων σε βιβλιοθήκες αλλά και οι ευκαιρίες που προκύπτουν από τη νέα πραγματικότητα της αγοράς εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ